cazare brasov, cazare in brasov, hotel brasov
Conacul din Ardeal este situal la 10 km de cel mai popular oraş turistic din România, Braşov. Turiştii români sau din străinătate se pot bucura de vestigiile oferite de oraşul de sub Tâmpa.
Monumente istorice şi minunile naturale vă pot umple un itinerariu de vizitare cu adevărat impresionant, cuprinzând puncte turistice precum Biserica Neagră, Cetatea Râşnov, Parcul Naţional Piatra Craiului şi nu în ultimul rând, Castelul Bran, care a făcut România celebră peste hotare, propagând imaginea şi numele sângerosului Conte Dracula.
Cetatea Feldioara este un monument istoric ce a fost construit în secolul XIII şi este cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania.
Ansamblul bisericii evanghelice fortificate din Hărman, a fost construit în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Aceasta este o construcţie impresionantă şi este recunoscută ca monument istoric.
Unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, Biserica Neagră datează încă din secolele XIV-XV. Având o lungime de peste 89 de metri este considerată a fi cea mai mare biserică din ţară.
Fiind atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, cu scopul de a ajuta munca pompierilor, lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov.
Turnurile de observație ale Cetății Brașovului, construite ca fortificații independente, amplasate în afara zidurilor cetății, aveau ca obiectiv împiediarea apropierii dușmanilor de zidurile orașului. Ele reprezintă adevărate dovezi de arhitectură strategică.
Clădirea primei şcoli româneşti datează din anul 1760, fiind declarată monument istoric şi se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului. Aici au avut loc primele cursuri în limba română, în anul 1583.
Cetatea Râșnov este unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, acestea fiind ridicate în locul fortificațiilor din lemn ale Cavalerilor Teutoni, de la începutul sec. al XIII-lea.
Poiana Braşov este una din cele mai importante stațiuni pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracție turistică de renume internațional. Aceasta dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante.
Fiind legat de numele Contelui Dracula, la Bran se află cel mai popular castel din România. Inițial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la bază forma unui patrulater neregulat, însă, în anul 1920, odată cu intrarea în proprietatea Reginei Maria, cetatea a fost transformată în reședință regală.
Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezării omenești datând din paleotic și neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară a acesteia datează din anul 1324.